Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Въздухът в София е опасно запрашен

Въздухът в София е опасно запрашенснимка: dnevnik.bg

И в първите дни на новата 2017 г. въздухът в София е опасно запрашен.

Най-сериозен е проблемът в районите в близост до кварталите "Красно село" и "Павлово", както и "Надежда" в момента, където превишенията на допустимите концентрации на фини прахови частици (ФПЧ10) – 50 µg/m3 са стигнали до над девет пъти в определени часове на последното денонощие.

Това показват данните от измервателните станции за днес (3 януари 2017 г.) и от вчера (2 януари 2017 г.), публикувани на сайта на Столична община.

Причина за опасния смог са масово използване на твърдо гориво в битовия и обществения сектор, както и емисиите от автомобилите, съчетано с неблагоприятни метеорологични условия, уточняват от общината. Фините прахови частици са сериозен проблем за здравето на хората, особено за децата, възрастни и хора с други заболявания, за които в подобни дни се препоръчва да не излизат от вкъщи, освен ако не е наложително.

В кварталите "Красно село" и "Павлово" концентрацията на прах е била девет пъти над допустимата концентрация на фини прахови частици (ФПЧ ) във вечерните часове вчера (02 януари 2017 г.) или 450 µg/m3 при пределно допустимата концентрация за Фини прахови частици е 50 µg/m3 / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники