Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Столицата ни – вторият най-евтин град за живеене в ЕС

Софияснимка: dnes.bgСофия

София запазва позициите си на втората най-евтина дестинация за живот в Европейския съюз (ЕС) и един от най-евтините градове в света, според оценка на Economic Intelligence Unit.

Столицата ни пада само с една позиция в общата класация на достъпност на градовете до 112-то място и е 35-та от европейските столици. По-евтин град за живеене в рамките на ЕС е само Букурещ, който е на 124-то място в класацията.

Класацията се изготвя всяка година с цел да подпомага работодателите при покриването на разходите на командированите им служители. Сравняват се цените на базови услуги, като наеми, храна, комунални услуги, разходи за културен живот и т.н.

Сингапур и Хонконг запазват позициите си на най-скъпите градове в света за поредна година. На трето място е Цюрих, следван от Токио, Осака, Сеул, Женева, Париж, Ню Йорк и Копенхаген.

Същевременно Алмати (Казахстан) измества Лагос (Нигерия) и вече е най-евтиният град за живеене в света. Третото място е за Бангалор, следван от Карачи, Алжир, Ченай, Мумбай, Киев, Букурещ и Ню Делхи.

Манчестър е градът с най-голям срив в класацията – с 25 позиции до 51-во място. Буенос Айрес губи 20 позиции до 82-ро място, а Лондон – също 20 позиции до 24-то място. / Днес

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.