Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Водата в София поскъпва с 18% от 1 април

Водата в София поскъпва с 18% от 1 април

Комисията за енергийно и водно регулиране е приела на закрито заседание цената на водата в София да се увеличи с 18% от 1-ви април. Днес се обсъжда и увеличение на цената на тока за бита.

Според председателя на КЕВР Иван Иванов, поскъпването на водата в София е много високо и той самият е гласувал против. Така по думите му, се позволява прекалено висока печалба за водното дружество, а именно - норма на възвръщаемост от 18%. Според Иван Иванов, увеличенията на водата, парното, природния газ и тока са социално непоносими за по-бедното население.

Иван Иванов, председател на КЕВР: Предвид нарастващата тежест на тези комунални услуги отново апелирам, че регулаторът е готов да участва в обществено обсъждане и законодателни промени с цел да се въведат за енергийно уязвими и водно уязвими потребители цени, които са по-ниски от тези, които са обявени. Считам, че това трябва да бъде сторено, защото това ще бъде елемент на социална справедливост. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.