Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ДНИ НА МАТЕМАТИКАТА В СОФИЯ 2017 посреща 250 изтъкнати математици от цял свят

ДНИ НА МАТЕМАТИКАТА В СОФИЯ 2017 посреща 250 изтъкнати математици от цял свят

От 10 до 14 юли 2017 г. Институтът по математика и информатика при Българска академия на науките, със съдействието на Съюза на математиците в България и Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, организира Втората Международна конференция ДНИ НА МАТЕМАТИКАТА В СОФИЯ. Конференцията е посветена на 70-ата годишнина от основаването на Института по математика и информатика при БАН.

В Дни на математиката в София 2017 ще участват около 250 учени от над 40 държави. Сред тях е и световноизвестният математик проф. Ефим Зелманов от Калифорнийския университет в Сан Диего, САЩ, лауреат на Филдсов медал през 1994 година (еквивалент на Нобелова награда в областта на математиката). На Конференцията ще бъдат изнесени над 170 доклада.

На Конференцията за втори път ще бъде връчена Наградата по математика на ИМИ, учредена през 2014 г. Тя се дава на български гражданин до 40 г. възраст за високи постижения в областта на математиката. След внимателно оценяване на постъпилите номинации, Комитетът за Наградата по математика на ИМИ реши да присъди Наградата на д-р Кирил Дачев от Университета Пърдю в САЩ. Наградата ще връчи Председателят на Комитета акад. Станимир Троянски при откриването на Конференцията. Лауреатът ще изнесе първия пленарен доклад.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.