Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Започна вторият етап от строежа на третия лъч на столичното метро

Започна вторият етап от строежа на третия лъч на столичното метроснимка: dariknews.bg

Започна вторият етап от строителството на  Линия 3 на метрото в столицата - от улица "Житница", през ж.к "Овча купел", до булевард "Околовръстен път".

На церемонията в столичния квартал "Овча купел" присъстваха зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен, еврокомисарят Мария Габриел, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта Ивайло Московски и други.

На символичната първа копка Фандъкова заяви, че в квартал "Овча Купел" ще бъдат изградени 3.8 километра метролинии и 4 нови метростанции, които ще свържат квартал "Овча купел" 1 и 2 и Горна баня с централната градска част. По думите й, след по-малко от две години и половина жителите на тези квартали ще могат да стигат до центъра на града за 12-14 минути.

В последните години метрото се финансира със средства от Европейската комисия, подчерта кметът на София. "Общо стойността на този участък е близо 102 млн. евро. От тях 68,5 млн. са безвъзмездно европейско и национално финансиране", сподели още Фандъкова.

Столична община е инвестирала в този участък 33,4 млн.  за строителството. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники