Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Хората с увреден слух вече имат равен достъп до услугите на Централната гара в София

Хората с увреден слух вече имат равен достъп до услугите на Централната гара в Софияснимка: btvnovinite.bg

Хората с увреден слух вече ще имат равен достъп до услугите, предлагани от Централната железопътна гара в София – две гишета са оборудвани с таблети за връзка с жестомимичен преводач.

От днес на тях всеки човек с увреден слух ще може да получава информация за разписанието на влаковете и да си купува билети. Досега те трябваше да комуникират със служителите писмено.

„Тази платформа е изключително лесна за използване – коментира жестомимичният преводач Силвия Маринова. – Глухият човек застава на гишето, посочва стикера, който обозначава, че трябва да се работи с човек с увредено зрение, касиерката му подава таблет, на който трябва да избере бутон за видеожестов превод. Така се прави връзка с преводач от колцентър, казва какво иска, а преводачът го предава с глас на касиерката. Ако има да се уточняват подробности, преводачът го чува и го предава на купувача“.

Такава услуга ще се предлага скоро и на жп гарите на Варна и Бургас. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.