Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бул. "Витоша" задържа позиции в глобална класация на най-скъпите търговски улици

Бул. "Витоша" задържа позиции в глобална класация на най-скъпите търговски улициснимка: free-webcambg.com

Столичният бул. „Витоша“ запазва относително стабилна позиция в класацията на консултантската компания Cushman&Wakefield на най-скъпите търговски улици в света.

По данни на Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield, средният месечен наем на площи на бул. „Витоша“ остава без промяна на ниво от 46 евро/кв. м. В глобалната класация най-популярната търговска локация в София пада с едно място – от 50-та на 51-ва позиция, през 2017 г.

Интерес към наем на площи на бул. „Витоша“ проявяват марки в средния и достъпния ценови сегмент, ориентирани основно към ежедневната мода. В синхрон с тенденцията за здравословен начин на живот през последните години видимо се разрастват и търговците в категорията здраве и красота.

Улицата е популярна пешеходна зона и е интересна и за отваряне на кафенета, ресторанти и барове, коментира Иван Граматиков, мениджър „Търговски площи“ във Forton Cushman & Wakefield.

Той прогнозира засилено търсене на площи в следващите месеци, което ще доведе и до ръст на наемите.

Данните в доклада включват 451 търговски улици в света. Лидер по високи наеми за търговците е Пето авеню в Ню Йорк с с 2 355 евро/кв. м. На второ място е Козуей бей в Хонконг с 2 140 евро/кв. м. Трета е Ню Бонд стрийт в Лондон с 1 350 евро/кв. м месечен наем. Това е и най-скъпата търговска улица в Европа. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.