Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

София получи инвестиционен рейтинг

София получи инвестиционен рейтинг

В деня на банкера - Никулден - София получуи инвестиционен рейтинг от международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" (S&P Global Ratings).

Агенцията повиши дългосрочния кредитен рейтинг на столицата от ВВ+ на ВВВ- със стабилна перспектива.

Така рейтингът на столицата влиза в групата на "инвестиционните рейтинги".

На практика това означава, че Столична община се превръща в още по-привлекателно място за насочване на инвестиции.

Полезен ориентир за чуждестранните инвеститори е добрият рейтинг. Той е в полза и на самата община и нейните граждани, защото помага за привличане на по-евтин финансов ресурс за реализиране на капиталовата програма на столицата.

Повишаването на кредитния рейтинг е похвала за работата на екипа на кмета и на общинската администрация за поддържането на финансова стабилност. Това се случва с поддържането на високо ниво на собствени приходи на Столична община.

Като причини за повишаването на кредитния рейтинг на столицата е, че в подкрепа на вътрешноприсъщия рейтинг на Столична община е статутът на града като административен, финансов и търговски център на България.

Рейтингът на страната е е BBB-/стабилна перспектива/A-3, което означава, че икономиката на София е по-силна от средната за страната. По тази причина Стандард енд Пуърс дава на Столична община максималния възможен рейтинг за българска община, който е равен на държавния. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.