Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕС отпуска 46.6 млн. евро за модернизиране на трамваите в София

ЕС отпуска 46.6 млн. евро за модернизиране на трамваите в Софияснимка: dnevnik.bg

Общо 46.6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) ще бъдат инвестирани в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица, предаде пресслужбата на Европейската комисия.

Финансираните от ЕС дейности включват реконструкция на трамвайното трасе по протежение на ул. "Каменоделска" и на бул. "Цар Борис III", което се използва от пет трамвайни линии, включително от линия № 5, по която пътуват над 50 хил. души на ден. ЕФРР ще финансира също така закупуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизирането на управлението на трафика и на системите за информиране на пътниците.

"Благодарение на средствата от ЕС жителите на София ще могат да се ползват от съвременен и комфортен трамваен превоз. Въздухът в столицата също така ще бъде по-чист, като се надяваме, че хората ще решат да използват новите трамваи вместо обичайните автомобили", заяви комисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу.

Като цяло от 2007 г. насам ЕС е инвестирал 1 милиард евро в софийския градски транспорт.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.