Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От днес 20 електробуса се движат по 2 линии в София

От днес 20 електробуса се движат по 2 линии в София

От днес по линиите 9 и 309 на софийския градския транспорт се движат 20 електробуса. Превозните средства са купени от китайската "Джънджоу юйтун бус ко." за 16. 7 млн. лева без ДДС.

Електробусите са с вградени батерии с капацитет 324 kWh и 320 км пробег с едно зареждане. Те са достъпни за хора със затруднения в придвижването, климатизирани, с USB-гнезда за зареждане на мобилни устройства и с всички удобства за пътниците.

За да стимулираме използването на електрически автомобили подготвихме и конкурс за изграждане на 50 зарядни станции в различни точки на града.

Всеки от електробусите ще струва по 760 хил. лв. В поръчката е включена и доставката на пет зарядни станции с мощност 120 кВтч на единична цена 138 хил. лв. и десет зарядни станции с мощност 60 кВтч, които ще струват по 70 хил. лв.

Фандъкова посочи, че предстрои дружеството "Столичен електротранспорт" да сключи договор за доставка на други 15 електробуса. През следващата година пък по линиите на градския транспорт ще бъдат пуснати и нови 142 газови автобуса. Така, по думите на кмета, ще бъдат подменени 90% от автобусите в София.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.