Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Добри хора, евтино и вкусно - София привлича млади туристи

Добри хора, евтино и вкусно - София привлича млади туристиснимка: monitor.bg

София е предимно младежка дестинация с културно познавателни цели. Това става ясно от проучване на инициативата „Визия за София“. 45% от туристите виждат в столицата добро място за екскурзия, 23% я посещават по бизнес, а 20 на сто от чужденците идват в града с развлекателни цели.

В най-голяма степен градът се посещава за първи път от туристите и е единствената дестинация при пътуването им. От „Визия за София“ обясняват, че столицата затвърждава имиджа си на “бюджетна дестинация”. Туристите харчат на ден в града до 50 лв. и демонстрират удовлетвореност от цените на туристически услуги.

„Разбира се, това че градът е интересен с историята си, културата си и традициите си, е най-важната причина те да предприемат пътуване до българската столица, но удобните и евтини самолетни билети са на второ място по важност“, уточняват от инициативата.

Запитани за това кои са конкурентните предимства на града чуждестранните посетители отговарят най-вече, че: „Хората са добронамерени“, „Има много зелени площи и паркове“, „Евтино е“ и „Храната е вкусна“, а българите добавят и „добрия градски транспорт“ - мнение, което не е споделено от чужденците. Областите, в които София изостава според туристическото мнение са свързани с чистотата, поддръжката на сградите, пешеходната настилка и информацията за забележителности.

Докладът прави основният извод, че разнообразието и предлагането на услуги е голямо, но качеството на услугите и информацията за тях могат да бъдат подобрени. Мнозинството чужденци обаче заявяват, че категорично ще препоръчат София като туристическа дестинация на близки и приятели. / Монитор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.