Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За втора поредна година Хонконг е най-скъпият град за имигранти

Софияснимка: dariknews.bgСофия

Хонконг за втора поредна година е най-скъпият град за имигранти, показва ежегодното изследване на консултантската компания "Мърсър" (Mercer), цитирано от агенция "Блумбърг". Осем от първите десет града са в Азия – Токио (2-ро място), Сингапур (3-то), Сеул (4-то), Шанхай (6-о), Ашхабад (7-о), Пекин (8-о) и Шънджън (10-о). Единствените други са Цюрих (5-о място) и Ню Йорк (9-о).

София пада с две позиции до 177-о място.

Според Марио Фераро от "Мърсър" причината за първенството на Хонконг е "силното търсене на подходяща за експатриати среда в очаквания от тях стандарт и в популярни сред тях локации".

Ашхабад е скочил нагоре с 36 места заради повишените цени, дължащи се на недостига на валута и по-скъпия внос на стоки. Някои американски градове също се издигат в класацията заради силата на долара – Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис са в топ 20.

Класацията включва 209 града по света, като сравнява цените на над 200 параметъра, сред които цените на имотите, транспорт, храна, облекло, стоки за дома и развлечения. Тя цели да помогне на мултинационални компании и правителства да преценят как да плащат на висококвалифицираните чуждестранни работници.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.