Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Третият лъч на метрото ще е готов до края на октомври

Третият лъч на метрото ще е готов до края на октомври

Пет километра от третата линия на метрото са готови. За това информира по БНТ заместник-ръководителят на проекта Ангел Джоров. По негови думи се очаква до края на октомври цялото трасе с обща дължина 8 км да бъде завършено. В следващите месеци трябва да приключат и тестовете на новите системи за управление на новите метровлакове, които са по отделен договор на немската компания "Сименс".

Предвижда се целият подлез на "Орлов мост" да бъде отворен около 15 септември – там ще бъде връзката между линия 1 и линия 3 на метрото. Връзката между линия 2 и линия 3 пък ще бъде на метростанция НДК.

На въпрос кога ще може да се ползва третата линия на метрото Ангел Джоров каза, че вероятно това ще е възможно през зимата. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.