Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лекарският съюз иска да се забрани на софиянци да напускат домовете си

Лекарският съюз иска да се забрани на софиянци да напускат домовете си

Управителният съвет на Столична лекарска колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) иска по-ограничителни мерки за разпространението на COVID-19, "за да се опазят хората от самите тях".

В позиция позиция до презиента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, председателя на парламента Цвета Караянчева и министъра на правосъдието Даниел Кирилов лекарският съюз астоява да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Наложените мерки не се спазват достатъчно от населението, броят на случаите расте, хора, които трябва да са под карантина, не я спазват, масово не се ползват предпазни средства, много търговски обекти продължават да работят, се отбелязва в текста.

"Политиците и управляващите в тази държава да дадат максимални правомощия на главния прокурор и МВР за овладяване на тази извънредна ситуация", предлага БЛС.

Лекарите искат още държавата да мобилизира фармацевтичната промишленост за опазване на ресурса от суровини за изработване на важни медикаменти, които скоро ще бъдат нужни, следейки съобщенията на научните дружества от Европа и света за производството на медикаменти за борбата с COVID-19. "Нека по възможност ограничим износа на суровини и насочим усилията си към внос на такива суровини и медикаменти, които показват ефективността си в борбата с COVID-19", пише БЛС. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.