Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Варна инвестира 25 млн. лв. в модернизация на градската среда

ВарнаВарна

Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ одобри 100% безвъзмездно финансиране за естетизация и модернизация на градската среда във Варна. Проектът, на стойност 25,2 млн. лв., е част от Инвестиционната програма на Община Варна, която е с макрорамка от 127,7 млн. лв. - с основни проекти и проекти от резервния списък.  

Средствата за градска среда са предвидени за реконструкция и рехабилитация на междублокови пространства, улична мрежа, зони за обществен отдих, включително градско озеленяване; въвеждане на енергоспестяващо улично осветление; изграждане на велоалеи и достъпна архитектурна среда. „Това е една сериозна инвестиция, която ни дава възможност да работим за създаване на по-добри условия за жителите на Варна и за подобряване на качеството на живот в града", коментира кметът Иван Портних.

Предвидени са средства за продължаване на обновяването на Морската градина – рехабилитация на настилки, ново осветление, изграждане на нови площадки за спорт, кътове за отдих, паркова мебел и реконструкция на поливната система.

В проектите са включени още реконструкция на ул. „Мара Тасева” в обхват - от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители” в кв. „Аспарухово“, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал "Море-езеро", изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи.

В район „Одесос“ е предвидена реконструкция на ул. "Г. Бенковски" - в участъка от бул. "Сливница" до ул. "Кракра", включително елементи на предблоковите пространства между ул."Цар Петър", ул."Парижка комуна", ул. "Кракра" и ул. "Г.Бенковски";  благоустрояване на междублокови пространства на ул."Цар Симеон I", вкл. велоалея и пространството, заключено между ул."Козлодуй", ул."Цар Симеон I", ул."Цариброд" и ул."Л.Заменхов"; благоустрояване на междублокови пространства ул. "Михаил Колони", включително велоалея и площад "Йоан Екзарх".

В район „Младост“ е предвидено благоустрояване на междублокови пространства заключено между ул.“Ана Феликсова“, ул.“Петър Алипиев“, улицата, западно от бл.17, и локалното платно на бул.“Трети март“.

В район „Вл. Варненчик“ също е предвидено благоустрояване на междублокови пространства в т.ч. основен ремонт на ул."Янко Мустаков" - в участъка от бул."Константин и Фружин" до ул."Св. Елена".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.