Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Молдова с интерес за бизнес форум във Варна

Иван Портних и Штефан ГордаИван Портних и Штефан Горда

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н. Пр. Щефан Горда, извънреден и пълномощен посланик на Република Молдова в Република България. На срещата присъства и зам.-кметът Пейчо Пейчев.

Иван Портних запозна своя гост с инвестиционните проекти на Община Варна – включително с работата по създаването на двете индустриални зони - около Варненско езеро и на острова. "Вярвам, че това е стъпка в правилната посока за привличане на бизнеса и дългосрочна визия за развитието на региона", каза кметът. Той сподели още, че  темпът, наложен през последните 3 години, ще бъде много по-активен. "Тази година във Варна ще вложим близо 420 млн. лв., от които 270 млн. лв. са от бюджета и 150 млн. лв. по европейски проекти.“, обясни Иван Портних.

„Република Молдова се стреми към членство в Европейския съюз, поради което Вашият успешен опит при работата на европейски приоритети е ценен за нас. Със сигурност ще има интерес от молдовски инвеститори към индустриалните зони, ще се радваме да работим съвместно в тази сфера", каза посланик Щефан Горда. Той заяви, че е готов да съдейства за организиране на двустранен бизнес форум във Варна. „Сигурен съм, че ще бъде от взаимен интерес и среща между Вас и кмета на Кишинев", допълни дипломатът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.