Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Украйна иска възстановяване на фериботната връзка Варна – Иличовск

Иван Портних и Николай БалтажиИван Портних и Николай Балтажи

Възстановяването на фериботната връзка - Варна - Иличовск, е една от темите, поставена днес от посланика на Украйна у нас Микола Балтажи по време на среща с кмета на Варна Иван Портних.

„Това е изключително важен проект, затова подкрепих идеята за по-активна работа в тази посока“, каза кметът.

Микола Балтажи вече е разговарял с представители на „Морска администрация", предаден е проект за сключване на двустранно споразумение между Украйна и България. "Очакваме отговор от българската страна, има въпроси, които трябва да се съгласуват на експертно ниво, в момента работим по този въпрос“, заяви Н. Пр. Микола Балтажи.

По време на срещата са обсъдени възможностите за изграждане на черноморска кръгова магистрала - един проект на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, затвърждаването на добрите отношения между бизнеса във Варна и Украйна, включително организиране на икономически форум в морската столица.

Поставена е и темата за необходимостта от промени на трудовото законодателство, които да гарантират по-добри възможности на украински граждани да работят в България.

Кметът Иван Портних е представил проекта за новите икономическите зони във Варна.

„Надяваме се на добър туристически сезон, ранните записвания и статистиката до момента дават основание да вярвам, че така както през м.г. има 12% ръста на украинските туристи, тази година ще се радваме на повече гости във Варна", каза кметът.

„Вярвам, че с въвеждането на безвизовия режим за украинските граждани, броят на туристите в други държави членки на ЕС, включително и в България, ще се увеличи“, заяви Микола Балтажи. По негови данни значително се е увеличил броят на украинците, които живеят в страната. Посланикът е помолил Община Варна да се ангажира с осигуряване на престой на украински деца, пострадали от войната. Микола Балтажи благодари за поетия ангажимент за ремонт на паметника на загиналите украинските войници, загинали в Руско-турската война.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.