Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Водеща китайска строителна компания подписа договор за разширяване на пристанище Варна

Водеща китайска строителна компания подписа договор за разширяване на пристанище Варна

Голямата китайската строителна и машиностроителна компания China Machinery Engineering Corporation (CMEC) е подписала договор за 120 млн. евро с акционерното дружество "Логистичен Център–Варна" ЕАД за съвместно разработване на нова инфраструктура в пристанище Варна, най-голямото в България. Това е първият пристанищен проект на китайската компания в България, съобщава сайтът www.portseurope.com.

Компанията CMEC, която е собственост на държавно контролираната Китайска национална корпорация за машиностроене (Sinomach), ще отговаря като основен изпълнител за оптимизацията на проекта, доставката на материали, строителството и инсталацията. Очаква се общият срок за изграждане на проекта да бъде тригодишен.

Това е първият проект за пристанищно строителство, инвестиран от китайска компания в България и представлява проект за инфраструктура и свързаност в Централна и Източна Европа по инициативата на властите в Пекин "Един пояс, един път".

Очаква се завършването на пристанище Варна значително да повиши нивото на модернизация и капацитет за обработка на товарите на българските пристанища. Междувременно проектът ще допринесе за повишаване на влиянието и популярността на китайската компания CMEC на пазарите в България, Черноморския регион и други страни от Централна и Източна Европа. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.