Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Мария Габриел връчи ваучер на кмета Иван Портних за безплатен интернет WIFI4EU

Мария Габриел връчи ваучер на кмета Иван Портних за безплатен интернет WIFI4EU

Българският еврокомисар Мария Габриел символично връчи днес ваучер на кмета на Варна Иван Портних за изграждане на система за безплатен интернет на обществени места в европейската инициатива WIFI4EU. Ваучерът е на стойност 15 000 евро и ще даде възможност за безжична връзка с високоскоростен wifi на 10-те места в централната градска част. На връчването присъства и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

„Община Варна беше една от първите, която кандидатства по този проект и в крайна сметка спечелихме. Вече е проведена процедура за избора на изпълнител и в момента върви изграждането на 10 точки за достъп по пешеходния ринг и в част от Морската градина. Този проект на Европейската комисия е първата стъпка и нашата амбиция е в бъдеще да направим така, че в максимална степен в града да има достъп до безплатен интернет“, заяви кметът на Варна Иван Портних. Той благодари на еврокомисаря за избирането на Варна, като един от 30-те дигитални хъба в Югоизточна Европа.

Wi-Fi системата ще бъде изградена от минимум 10 точки за достъп, които ще обхващат: пространството до Катедралния храм, площад „Независимост“, пространството със сухите фонтани - между ул. "Михаил Колони" и бул. "Княз Борис I", храмът „Св. Николай Чудотворец“, Слънчевият часовник на входа на Морската градина, между Аквариум и Военноморски музей, зоната от басейн "Приморски", сцена „Раковина“ и Летния театър – алея на Възраждането и други. / live.varna.bglive.varna.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.