Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Част от учениците във Варна ще учат онлайн

Част от учениците във Варна ще учат онлайнснимка: dariknews.bg

"От понеделник - 15 март се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие на територията на област Варна на учениците от 6-ти до 12-ти клас", съобщи след заседание на кризисния щаб областният управител Стоян Пасев.

Срокът на заповедта е за две седмици. Учениците от първи до пети клас ще учат присъствено, ще работят и детските градини и яслите.

Преустановява се за всички възрастови групи провеждането в присъствена среда на всички групи извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, спортни празници и други, организирани от училищата.

Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия. Пасев каза още, че от 0.00 часа на 12 март се преустановяват посещенията на малолетни и непълнолетни без придружител /родител, настойник или попечител/ в ресторанти, снекбарове и молове.

На пазарите се въвежда еднопосочно движение, без струпване на хора. Собствениците на големите търговски обекти, включително и хранителни магазини, трябва да осигурят задължително пропускателен режим, съобразен с търговската площ на обекта. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.