Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

По стъпките на братя Пулев

По стъпките на братя Пулев

Те са на 15 години - умни и талантливи. Владеят по 4 езика. В училище нямат оценка, различна от шестица. А в бокса им предричат светло бъдеще. Запознайте се с близнаците Матвей и Прохор Рязянови.

Родени са във Волгоград (Русия), където започват да тренират на 4-годишна възраст. "Баща ни ни заведе в залата. Той искаше да станем отговорни и уверени в себе си. Боксът помага да подобрим тези качества. Участвахме в много състезания – градски и областни, и винаги бяхме на първите места", разказва Прохор.

Преди три години обаче родителите им решават да се преместят във Варна. "Дойдохме, защото тук има море. Доста по-топло е, отколкото в Русия", споделя Матвей.

Момчетата веднага се записват в местния клуб "Черно море". С треньора Димо Савов се свързва лично бившият селекционер на Русия Александър Лебзяк. "Той ми каза, че ми праща две боксьорчета, много качествени. Пита в колко часа тренираме и в коя зала. Аз му обясних и след два дни те дойдоха. Оттогава са неотлъчно при нас", спомня си Савов.

За късмет на близнаците, Матвей е с 4 килограма по-тежък. Така с брат си се състезават в различни категории и не им се налага да се срещат на ринга. "Може би някога ще се срещнем на финал, ама няма да е скоро", твърди Прохор.

Двамата са влюбени във Варна и чувстват страната ни като своя втора родина. От месец и половина е задействана процедура да получат българско гражданство. Ако това се случи, ще участват на европейското първенство за юноши, което ще се проведе през септември у нас. Момчетата мечтаят да се състезават за България.

Те вече са държавни шампиони в своята възрастова група - на първенството в Петрич през февруари те триумфираха съответно до 44 и до 48 кг.

"На 100%! От гонг до гонг и винаги първи", надъхва се Прохор. "Някой ден искаме да станем световни и олимпийски шампиони и да прославим България", допълва Матвей. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.