Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Дашева откри Европейското първенство по ММА в София

Министър Дашева откри Европейското първенство по ММА в София

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева откри европейското първенство по ММА за мъже и жени в София. Заедно с нея начало на турнира в зала ЕФЕ на хотел „Маринела” в София дадоха президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков и президентът на Международната федерация по ММА Керит Браун.

В състезанието участват 350 състезатели от 30 европейски държави. България за първи път е домакин на турнир от подобен ранг.

„Впечатлена съм от прекрасната организация на това европейско първенство по смесени бойни изкуства и от броя на участниците. Това говори за изключителната популярност на този спорт както в европейски, така и в световен мащаб. Пожелавам успех на международната федерация в усилията й да направи този спорт олимпийски“, заяви министър Дашева. Тя поздрави лично всички състезатели от българския национален отбор и им пожела да спечелят първото място в отборното класиране.

„Като председател на федерацията осъзнавам колко е важно за нашия спорт, за състезателите, треньорите, съдиите и за всички, които се интересуват от ММА, да бъдем домакини на такова отговорно първенство. Надявам се, че така ще успеем да привлечем още повече деца и млади хора в нашите зали“, заяви Станислав Недков, президент на федерацията по ММА. Следващата цел е да спечелим домакинството на световното първенство по ММА през 2018 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.