Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руската федерация готви глоба заради обидата, че Пламен Константинов е "циганин конекрадец"

Пламен Константиновснимка: dnevnik.bgПламен Константинов

Руската федерация по волейбол подготвя санкция за треньора на "Газпром-Югра" (Сургут) Рафаел Хабибулин и за клуба. В основата са обидните му думи към колегата му и селекционер на българския национален отбор Пламен Константинов.

Преди финалната шестица в местното първенство Хабибулин отказа да седне на една маса за пресконференция с Константинов и го нарече "циганин, крадец на коне". Той обясни отсъствието си от срещата с медиите с думите: "Искаха да седна до циганин, крадец на коне. Беше ми неприятно."

В основата на недоволството му е преминаването на Алексей Родичев във водения от българина "Локомотив" (Новосибирск). "И играча Константинов, и треньора Константинов в Русия съм довел аз. А той четири години ловува за Алексей Родичев. Направи всичко, за да съсипе отбора, в който преди време му протегнаха ръка. Доведох го лично аз, дадох му глътка въздух", каза Хабибулин.

"Това е неуважение. Тук са треньори, които имат заслуги в кариерата си. Федерацията ще глоби клуба", каза генералният секретар Александър Яременко. Той на свой ред нарече отбора "паразит", а самия Хабибулин определи за "луд".

Константинов беше треньор в Сургут през 2011-2012 г.

Началото на финалите в руското първенство не доведоха до изненади. Воденият от Константинов отбор се класира за полуфиналите, където ще играе тази вечер с "Динамо" (Москва). В другата среща спорят победителят в Шампионската лига "Зенит" (Казан) и "Белогорие" (Белгород).

След края на финалите Константинов ще пристигне в България, за да поеме подготовката на националния отбор за сезона в Световната лига. Първата група състезатели започна тренировки на 8 май. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.