Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Левски срещу черногорци, ЦСКА няма да играе в Европа

Левски срещу черногорци, ЦСКА няма да играе в Европа

Черногорският Сутйеска ще бъде съперник на Левски в първия кръг на Лига Европа. Това отреди тегленият днес жребий в Нион. „Сините“ ще бъдат домакини в първия си мач, който на 29 юни. За 6 юли е планиран реваншът, който ще се играе в Черна гора.

Съперникът на Левски финишира четвърти в първенството на Черна гора, но завоюва Купата на страната и с това получи правото да играе в Европа. Сутйеска дебютира в евротурнирите през 2003 г., когато участва в УЕФА Интертото къп. Тимът има две участия в Лига Европа през сезоните 2009-10 и 2015-16 и две в Шампионската лига - 2013-14 и 2014-15.

Отборът на Партизани Тирана е съперникът на Ботев Пловдив в първия предварителен кръг на Лига Европа. Тегленият жребий отреди носителят на Купата на България да гостува в първия двубой на 29 юни, а реваншът в България да бъде на 6 юли.

Дунав Русе ще се изправи срещу Иртиш Павлодар. Казахстанският отбор е добре познат в България, след като игра през сезон 2013/14 в турнира Лига Европа в първи квалификационен кръг с Левски и успя да отстрани „сините” с общ резултат 2:0. Отборът на Дунав Русе в последния момент бе включен в списъка с български участници в Лига Европа, за сметка на ЦСКА-София. Това стана минути преди тегленето на жребия в Нион. След името на Дунав има звезда, а в обяснението отдолу се пояснява, че участието на "драконите" зависи от правни процедури. По-рано днес ситуацията бе сходна, но като участник бе записан ЦСКА. От щаба на ЦСКА-София съобщиха на сайта си, че техният отбор буквално минути преди началото на жребия УЕФА без никакво предизвестие е извадил ЦСКА от участие в Лига Европа. Клубът ще предприеме "всички възможни мерки за защита на своите права и извоюваното на терена право на участие". /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.