Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Григор Димитров е най-добрият спортист на България за 2017 г.

Григор Димитров е най-добрият спортист на България за 2017 г.снимка: btvnovinite.bg

Григор Димитров беше избран за най-добър спортист на България за 2017 г. Тенисистът, който достигна рекордното трето място в световната ранглиста и спечели финалния турнир на АТП в Лондон през ноември, за втори път в кариерата си е №1 в България. Той беше на върха в анкетата и през 2014 г.

Димитров, който се готви за началото на сезон 2018, не присъства на церемонията, а наградата получи майка му Мария Димитрова. Той вече беше обявен за носител на "Спортен Икар", а стана и най-добър спортист на Балканите.

"Тази година беше много успешна за Григор, надявам се, че това ще му помогне и ще го държи на върховете. Знам какво коства всеки мач и на вас, но удоволствието, което изпитвам в момента е невероятно. Когато Григор си дойде ще му дам наградата с много голямо удоволствие, желая успех на всички други призьори", каза майката на Димитров, която получи приза от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Подгласници на Димитров станаха Радослав Янков и Невяна Владинова. Сноубордистът завърши втори за Големия кристален глобус и спечели титлата в паралелния гигантски слалом. Янков е в тройката за втора поредна година. През 2016 г., когато спечели Големия кристален глобус, сноубордистът беше трети Мирела Демирева и Елица Янкова.

Гимнастичката Владинова триумфира с бронзов медал на топка на световното първенство, а на европейското още два бронза на въже и в отборната надпревара.

В Топ 10 се класираха още финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов, европейският шампион по бокс Даниел Асенов, Александър Везенков, европейският шампион по биатлон Владимир Илиев, Боян Петров, таекуондистът Владимир Далаклиев и Тихомир Иванов.

Очаквано за отбор на годината беше избран ансамбълът по художествена гимнастика. Те спечелиха сребърен и бронзов медал на световното първенство в Пезаро и общо 17 медала през годината от различни турнири.

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова беше избрана за №1. За втора поредна година и трети път в последните четири години именно наставникът на ансамбъла печели наградата, след като през 2014 и 2016 г. спечели Ина Ананиева. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.