Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ спечели отборът на „Левски Илиана“

Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ спечели отборът на „Левски Илиана“

Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в IV Международен турнир по художествена гимнастика спечели отборът на „Левски Илиана“. Тимът е безспорен фаворит вече четвърта поредна година.

В истински празник на грацията и красотата се превърна IV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Престижното състезание бе открито от кмета на Община Аврен Емануил Манолов.

Сред официалните гости бяха Татяна Стоянова – държавен експерт в Дирекция Елитен спорт в Министерството на младежта и спорта, Евелина Янчева – директор на Държавното спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна и Манол Чобанов – зам.-изпълнителен директор на СОК „Камчия“. Главен съдия на турнира бе Нина Алексиева, а арбитри на състезанието - Ани Бошева и Кристиана Генчева – членове на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати позравителен адрес до организаторите и участничките в турнира. В него се казва: „Художествената гимнастика е един от най-обичаните спортове в България, който се гордее с многобройни почитатели и носи престиж на страната ни. Успехите на нашите гимнастички са резултат както на таланта на състезателките, така и на неспирния труд на треньорските екипи… Вярвам, че турнирът за Купата на СОК „Камчия“ ще премине на високо ниво и по време на състезанието ще станем свидетели на елегантна надпревара в духа на красотата на този спорт“.

Илиана Раева - председател на Българската федерация по художествена гимнастика също изпрати приветствие до организаторите, участниците и гостите на Международния турнир. От името на БФХГ, тя пожела жар и ентусиазъм в покоряването на високи спортни върхове. „Спортът е вдъхновение и начин на живот“ се казва в поздравителния адрес от Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

По време на закриването Изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова поздрави победителите в IV Международен турнир за Купата на СОК „Камчия“. „Камчия“ е уникален международен център, в който се подкрепят таланти във всички области. Нека победителите в това престижно състезание получат криле и отворят врати за нови победи в европейския и световния спорт“, пожела тя.

Над 120 грации от 6 до 18 години от България, Русия, Украйна и др. участваха в оспорвания турнир. Те се състезаваха в пет възрастови групи, в категории А и Б. Раздадени бяха над 40 комплекта медали в националното и международно класиране.

Организатори на събитието са СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“, в партньорство с „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.