Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Легендарният щангист и треньор Иван Иванов подготвя в „Камчия“ националния отбор по вдигане на тежести

Легендарният щангист и треньор Иван Иванов подготвя в „Камчия“ националния отбор по вдигане на тежести

Българският национален отбор по вдигане на тежести провежда летен тренировъчен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Подготовката води легендарният български състезател и селекционер на националния тим – Иван Иванов – олимпийски и четирикратен световен шампион. Треньорът на националния ни отбор е сред най-големите имена в този спорт – той е носител на седем световни и един олимпийски рекорд. На състезанието „Super Challenge“ в Барселона, проведено след олимпийските игри през 1992 г., Иван Иванов поставя неофициален рекорд, като успява да вдигне три пъти собственото си тегло или 156 кг.

„Надяваме се с общи усилия да възвърнем славата на България в спорта и да поставяме нови световни рекорди“, коментира Иван Иванов. През октомври предстоят три важни състезания за тежкоатлетите ни – Европейско първенство до 20 и 23 години и Световно първенство за жени и мъже.

В Спортен комплекс „Камчия“ се подготвят усилено и титулярите на националния отбор за предстоящата младежка олимпиада в Буенос Айрес, Аржентина. Това са европейската шампионка Галя Шатова и световният шампион за юноши Христо Христов. „За мен щангите са живот! Спортът дава много – дисциплина, но най-вече верни приятели “, споделя олимпийската ни надежда Христо Христов.

„За нас е гордост да бъдем тренирани от легенда като Иван Иванов. Той ни учи на дисциплина и ни мотивира за постигането на по-добри резултати“, сподели Даниела Пандова - носителка на сребърен медал от Европейско първенство за девойки до 23-годишна възраст.

Само преди месец националният ни отбор се завърна с пет първи и пет втори места от младежкото Европейско първенство по вдигане на тежести в Милано.

В „Камчия“ състезателите провеждат двуразови тренировки в модерната многофункционална зала на спортния комплекс.

„Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ предоставя всички необходими условия за провеждане на нашия спорт – отлично оборудвана спортната база и качествена храна. Ще се видим отново“, допълни още Иван Иванов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.