Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Красен Кралев обяви завръщането на българския шах в международната федерация

Красен Кралев обяви завръщането на българския шах в международната федерация

"Българска шахматна федерация 1928" е приета за член на международната федерация (ФИДЕ), обяви министърът на спорта Красен Кралев във "Фейсбук". Той се позова на информация, която е получил от председателя на БФШ1928 Руслан Тошев.

По време на Генералната асамблея на ФИДЕ в Батуми е била изключена старата федерация на България, която беше със замразено членство. Вместо нея е включена тази, която получи лиценз от Кралев в края на миналата година,

"Българският шах се завърна в световното шахматно семейство. Считано от днес, българските шахматисти ще могат отново да се състезават под българския флаг. С това искрено се надявам, че драмите в българската шахматна общност ще приключат и всички ще се концентрират върху възстановяване на нормалната дейност на федерацията", написа Кралев.

Кризата в българския шах започна със скандалите и разследването на Силвио Данаилов и ръководената от него Българска федерация по шах, която беше извадена от международната федерация. След това Кралев даде лиценз на "Българска шахматна федерация 1928", но действията му бяха атакувани в съда от "Шахматна федерация България".

От една страна, Върховният административен съд отмени заповедта, с която Кралев отказва да поднови лиценза на сдружението "Българска федерация шахмат", ръководено от Данаилов. От друга, съдът постанови, че ММС неправомерно е дало лиценз на "Българска федерация по шахмат - 1928". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.