Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кралев: Бюджетът за домакинство на зимните младежки игри е между 30 и 40 млн. евро

Кралев: Бюджетът за домакинство на зимните младежки игри е между 30 и 40 млн. евро

Между 30 и 40 млн. евро е бюджетът за оперативните разходи за организиране на зимни младежки олимпийски игри. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след обсъждане на темата за евентуалната кандидатура на София за домакинство на форума през 2024 г.

По думите му «българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисля, че мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024».

В Буенос Айрес, където в момента се провеждат летните младежки игри, Кралев заедно с председателя на БОК Стефка Костадинова са имали среща с президента на МОК Томас Бах. Имало е и дълга среща с генералния директор на МОК Кристоф де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.