Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

70-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа “Странджа” ще се проведе от 14 до 19 февруари в зала „София“

70-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа “Странджа” ще се проведе от 14 до 19 февруари в зала „София“

Нова тренировъчна система за удари ще приложат националите ни по бокс по време на международния турнир „Странджа“. 70-ото издание на най-старата боксова надпревара в Европа ще се проведе от 14 до 19 февруари в зала „София“.

България ще бъде представена от 32-ма състезатели (20 мъже и 12 жени), а общо над 350 ще са участниците от 42 страни.

„Направихме много добра подготовка на Белмекен, където наблегнахме най-вече на техническата част и увеличаване на честотата на ударите“, заяви старши треньорът на мъжкия ни тим Жоел-Солер Арате. Кубинският специалист разкри, че боксьорите са стигали до 10 000 удара на ден, а след лагера са правили специални изследвания, където трябвало да правят 130 удари с гири за 30 секунди. Според Арате, тази нова система на тренировки ще помогне за използването на повече серии от удари по време на мач. Наставникът е смятан за новатор в тренировките, като още с идването си в националния в края на 2015 г. искаше от боксьорите да играят хоро.

12 национали ще се качат на ринга в зала „София“, като единствено Радослав Панталеев (кат. до 91 кг) ще пропусне турнира, тъй като още се възстановява от травма в ръката. Четирима ще направят дебют в мъжкия ни тим за „Странджа“ – Венсан Киркоров и Иват Атанасов (до 64 кг), както и Рами Киуан и Кристиан Николов (75). В надпреварата ще боксират и 8 състезатели от клубни отбори.

При жените също ще имаме 12 националки. Заради контузия турнира пропуска Габриела Димитрова, както и станалата треньорка Стойка Петрова.

„Момичетата не са в най-добрата си форма, но за нас важното е да сме добре за предстоящите европейски и световни първенства“, сподели наставникът на жените Фикрет Ереджебов.

От големите боксови нации в София няма да пристигнат единствено съставите на Куба и Ирландия.

Американците вече са у нас с тим от 42-ма души, Индия е с 33-има представители, идват и силните състави на Русия и Украйна.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.