Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Таня Богомилова откри спортните състезания за деца преборили рака

Таня Богомилова откри спортните състезания за деца преборили рака

Вчера в Спортен комплекс „Камчия“, бяха открити първите Национални „Игри на победителите“ за деца преборили онкологични заболявания. Над 70 деца от 7 до 16 години, с приключило лечение, се включиха в съревнования по бягане, стрелба, плуване, тенис на маса, шах и футбол.

Състезанието по плуване бе официално открито от Олимпийската ни шампионка – Таня Богомилова. Сребърният медал в тази дисциплина грабна 12 – годишният Антон, който наскоро е преборил рак на костите: „Чувствам се победител, защото победих рака, победих тумора и се гордея с това!“, сподели Антон.

Организаторите на Първите игри на победителите в България са Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, които са родители на деца преборили рака. Игрите са под егидата на Световните игри на победителите.

На миналогодишните Световни игри, които се провеждат ежегодно в Москва, страната ни е била представена от 26 деца, които са завоювали 29 медала. Тази година наши деца отново ще вземат участие.

Утре в Комплекс „Камчия“ ще се проведе награждаване на победителите и тържествено закриване на игрите, на което специални гости ще са старшият треньор на българския национален отбор по класическа борба – Армен Назарян и автомобилният ни състезател Павел Лефтеров.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.