Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Шампионката по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство

Биляна ДудоваБиляна Дудова

Трикратната европейска шампионка по борба - Биляна Дудова, е направила опит за самоубийство, съобщава "Телеграф", позовавайки се на информация от МВР и УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Тя е била намерена във вторник (21 май) вечерта с прерязани вени в жилището, в което пребивава в София в столичния квартал "Дианабад" и дели със своята съотборничка в националния отбор - Сезан Белберова. Именно тя е подала сигнала на телефон 112 около 20:30 ч. Лекарите действали незабавно и в момента няма опасност за живота на Биляна.

От МВР и лечебното заведение отказват повече информация. Работи се и по версията, че става въпрос за личен мотив.

Съотборниците на Дудова и нейният треньор Петър Касабов заявяват, че не са усетили тя да е била депресирана и не им е споделяла да има проблеми.

Дудова е европейска шампионка в 3 различни категории на 3 поредни европейски първенства. През 2017 г. тя спечели злато в Нови Сад, Сърбия в кат. до 55 кг, през 2018 г. в Каспийск, Русия до 57 кг, а преди месец в Букурещ, Румъния в категория до 59 кг.

В своята колекция тя има още златен медал от европейското първенство до 23 години в Истанбул, Турция през 2018 г.

На световното през 2018 г. в Будапеща, Унгария, Дудова остана със сребърен медал след напрегната финална среща, в която съдиите присъдиха титлата на нейната съперница заради предупреждение.

В класацията Спортист на годината за 2018 г. тя се нареди на 4-то място.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.