Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

БФС обяви официално партньорство с Genius Sports

БФС обяви официално партньорство с Genius Sports

Българският футболен съюз подписа официален договор за партньорство със световния лидер в областта на разпространението на спортно съдържание и статистика Genius Sports. Целта на сътрудничеството е да се трансформира начинът, по който данните от футболните срещи се събират, контролират и разпространяват – като проектът е насочен към запалянковците, които ще имат достъп до статистика в реално време чрез сайта на БФС, чрез нова мобилна апликация, както и чрез социалните медии.

БФС вече изигра основна роля в развитието на Football LiveStats, новата система за събиране и предоставяне на подробна статистика, разработена от Genius Sports, като осигури на представители на компанията специален достъп до мачовете от Първа лига и Купата на България. Системата за провеждане на първенствата, въведена от съюза, ще бъде интегрирана в технологията на световноизвестната компания, като по този начин ще се създаде официална база данни за индивидуални футболисти, отбори и турнири.

„Много сме щастливи, че обвързахме бъдещите си планове с мащабен партньор като Genius Sports. Дигитализацията е сред основните приоритети във визията, която БФС следва, а огромният опит, който Genius Sports притежава, ще ни позволи да осигурим на феновете нов, модерен и задълбочен поглед върху играта и да добавим към стойността на Първа и Втора професионална лига“, заяви Христо Запрянов, директор „Маркетинг и комуникации“ на Българския футболен съюз.

От своя страна Даниеле Гонтери, директор „Футбол“ в Genius Sports, коментира: „Предоставянето на официална и точна статистика в реално време за всички мачове под егидата на БФС е от огромно значение за дигиталното развитие на централата и на футбола в страната. Изключително сме горди от факта, че сме официален партньор на федерацията.“

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.