Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Красен Кралев се върна в управителния съвет на Световната антидопингова агенция

Красен КралевКрасен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше избран за втори път за член на управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA). Той ще заема позицията на "експерт-министър" в Борда, представител на държавите-членки на ЕС.

Кралев загуби мястото си в WADA на изборите в началото на годината. Сега обаче се завръща, след като позицията, която ще заема беще овакантена от министъра на спорта на Белгия Филип Муйтерс. Последният не е член на новото правителство на Фландрия.

"Щастлив съм, че кандидатурата ми бе предпочетена пред тази на г-жа Мария Хосе Риенда Контрерас, държавен секретар на спорта на Испания, като българската кандидатура надделя с 16 на 11 гласа", съобщи Кралев.

"Радвам се, че чрез избирането ми България затвърждава важната си роля на световно ниво като активна страна в борбата срещу употребата на допинг в спорта. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, който твърдо застана зад моята кандидатура. Поемам ангажимент, че ще работя за ефективната реформа на WADA и за това гласът на спортистите да бъде чут от вземащите решения". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.