Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на спорта Красен Кралев се разрешава подновяването на футболните първенства

Красен КралевКрасен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед № РД-09-413/14.05.2020 г., с която се разрешава подновяването на футболните първенства в Първа и Втора професионална лига на 05.06.2020 г. Мачовете ще се играят без публика. До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:

- I-ви етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 15.05.2020 г. до 20.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 5 спортисти и до 2 треньори.

- II-ри етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 21.05.2020 г. до 26.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 11 спортисти и до 3 треньори.

- III-ти етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 27.05.2020 г. до 04.06.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. В етапа се разрешава провеждането на контролни срещи без публика за въвеждане на отборите в първенството.

Етапите и сроковете за подготовка са изцяло съобразени с предложението на Българския футболния съюз (БФС).

В срок до 21.05.2020 г. БФС трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.

Задължително е спазването на строги противоепидемични мерки. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час. Трябва да бъдат осигурени диспенсери, течен сапун и еднократни кърпи за ползване. Не се позволява струпване на много хора едновременно в общите помещения.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.