Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

20 лв. за чадър и шезлонг на морето

20 лв. за чадър и шезлонг на моретоснимка: novatv.bg

Лятната почивка на родното Черноморие и тази година няма да излезе по-евтина, отколкото ако изберете да прекарате ваканцията си в някои от екзотичните европейски, а и световни дестинации.

Желаещите да отморят на Слънчев бряг ще трябва да се бъркат с по 20 лв. на ден за чадър и шезлонг. Горе-долу толкова излиза цената за същите придобивки и на звездната френска ривиера или на някои от златистите пясъчни ивици в Маями.

Повишението на цените с 2 лв. в Слънчев бряг бе обявено от концесионерите и обосновано с краткия сезон, през който трябва да си избият парите за наема на плажовете.

От пресцентъра на министерството на туризма съобщиха, че към момента нямат пълния ценоразпис за всички плажове, но не очакват шокови повишения.

На места дори наемателите обмисляли леко поевтиняване, за да привлекат повече туристи. От ведомството напомниха, че разработват концепция, която да групира плажовете в различни категории.

Именно по тях ще се преценява на кого да се отдават под наем, като предложената цена няма да е водеща при търга. Експертите ще гласуват доверие на бизнесмените, които са готови да предоставят повече и по-качествени услуги на туристите.

Тези правила обаче ще влязат в сила най-рано от следващия сезон, категорични са експертите. Дотогава на министерството му остава само да следи зорко дали се издават касови бележки при плащанията на обектите по морето.

Междувременно от 1 юни в Гърция се очаква скок на цените на стоките и услугите, защото данък добавена стойност от 23 ще стане 24%. Въпреки това хотелиерите не смятат да увеличат шоково пакетните си услуги, защото се притесняват, че ще изгонят редовните си клиенти. / Новинар

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники