Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прекратени са концесионните договори на Слънчев бряг-Север и Несебър-Юг

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Министерството на туризма е прекратило договора за концесия със Слънчев бряг - Север и Несебър-Юг, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. За тези две концесии още миналата година се удължи срокът им до 30 септември да отстранят нарушенията, които са установени. Контролна комисия преди два дни е установила, че това не се е случило и концесиите са прекратени, каза Ангелкова.

Изключително важно за нас, управлявайки за първи път плажовете, бе да намерим правилната концепция и да засилим контрола, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

"Това, което имаме до момента, че сме наложили за 341 000 лева неустойки и сме изпратили писма за още 500 -600 000 лева за неустойки, на които трябва да бъде отговорено в тридневен или седемдневен срок, в зависимост от срока, заложен в концесията. Тези, които не са отстранили нарушенията, ще бъдат наказани с прекратяване на концесионните договори. Такъв е случаят със Слънчев бряг-Север. Там вече концесионният договор е прекратен", каза Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники