Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Предприемаме всички мерки, за да гарантираме нормалното протичане на Летен сезон‘2017

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Провеждаме процедурите за концесии и наем на морски плажове, за да гарантираме безпроблемното протичане на Лято‘2017, както и да обезпечим договорените ръстове с големите чуждестранни туроператори. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг в Министерството на туризма.

„Към момента са изтекли или изтичат договорите за наем или концесия на 34 морски плажове. Нашата основна цел е да осигурим стопани за тях, в противен случай някои от най-посещаваните плажни ивици могат да останат неохраняеми за следващото лято“, каза министър Ангелкова. Тя подчерта, че всички изисквания за провеждането на тези процедури са описани в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и Закона за концесиите и стриктно се спазват от назначените комисии. Членовете им подписват декларации за конфиденциалност и нямат право да изнасят данни за процедурата или участниците в нея, до приключването й. „Това са изискванията в сега действащия Закон за устройството на Черноморското крайбрежие и ние сме длъжни да ги спазваме“, подчерта тя.

В отговор на журналистически въпрос, министърът на туризма коментира, че тя не участва в концесионните процедури, както и че категорично не се намесва в работата на комисиите. В техния състав има представители на министерствата на туризма, вътрешните работи, финансите и на специализираната администрация на Министерския съвет.

Ако видите грешка изберете текста и натиснете Ctrl + Enter
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови