Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

5 лева сянката, 7 лв. за шезлонг на централния плаж в Бургас

5 лева сянката, 7 лв. за шезлонг на централния плаж в Бургас

Община Бургас повече няма да стопанисва централния плаж в областния град, който през последните години се прочу в безплатните си чадъри.

След проведения в Министерството на туризма търг с тайно наддаване е определен победител - това е фирмата "Булгариен директ райзен" ЕООД, свързана със собствеността на 5-звездния грандхотел "Приморец" до ивицата.

Собственикът Димитър Караненов има хотели и в Слънчев бряг.

Според офертата на победителите през сезон 2017 в платената зона на "Бургас център" цената на чадър за ден ще е 5 лв. Шезлонгът ще е по-скъп - 7 лв. "Булгариен директ райзен" ЕООД е единственият допуснат до търга кандидат. Оферти са подали още "Пловдив паркинг" ЕООД и "Мега фемили пропърти" ЕООД Бургас.

324 хил. лв. с ДДС е наемът на ивицата за година, предложен от спечелития кандидат, тя трябва да бъде внесена две седмици след влизане на заповедта в сила. Сред изискванията е цената за чадър и шезлонг да не бъде променяна за срока на договора, т.е. през следващите 5 г. / 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники