Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Старият Несебър става 3D

НесебрНесебр

Община Несебър ще привлича целогодишно туристи, като популяризира своите исторически богатства и природни дадености по нов атрактивен начин. Предвижда се по улиците на черноморския град да бъдат монтирани 3D прожекционни системи, които да дават информация за знакови паметници. Наред с това ще бъдат поставени киоски с актуални туристически маршрути. Подготвя се създаването на уеб страница, както и на смарт приложения за реклама на различни обекти.

Дейностите са част от проект за трансгранично сътрудничество, който Несебър реализира съвместно с Одрин. Стойността на инициативата е 883 704,50 лв.

По друг трансграничен проект – реализиран заедно с община Къркларели, – Несебър ще ремонтира част от инфраструктурата си в Стария град. Дейностите са на стойност 971 045 лв. и ще включват подмяна на настилката и реконструкция на тротоарите по улиците „Месамбрия“,  „Митрополитска“ и част от ул. „Мена“.

„Чрез реконструкция на уличната мрежа в града на ЮНЕСКО ще се покаже в дълбочина историческата стратиграфия, богатството на културни пластове от различни епохи с елегантна и тактична съвременна намеса. Така ще се дообогати познанието и усещането за Старинен Несебър с неговите обекти, които, макар и от различни времена, са обединени от дълбоката следа на историческата памет”, обясняват от местната управа в Несебър.

В рамките на двата проекта са предвидени различни инициативи, които да насърчат развитието на културен, исторически и екотуризъм. По този начин Несебър ще се опита да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.