Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Кранево чакат повече от 30 000 фенове на цацата

В Кранево чакат повече от 30 000 фенове на цацата

За втора поредна година с Фестивал на цацата ще се открие летния сезон в крайбрежното село Кранево. От 9 до 11 юни фенове на този вид риба ще имат възможността да се отдадат на кулинарни забавления и игри край огромния плаж. Ще има три тематични музикални вечери - хумор и рокендрол с „Обратен ефект“, ретро и диско с „Трамвай №5“ и български фолклор с най-голямото черноморско хоро, водено от Илия Луков.

По информация от кмета на Кранево Румен Николов, на първото издание на фестивала са дошли 30 000 души. Тази година се чакат повече, защото гост на събитието ще бъде и световноизвестна звезда“. Името й ще бъде обявено след Великден, но кметът вече е решил да удвои порциите рибена чорба, които сам приготвя по рецепта на жена си и раздава на публиката. По думите му миналия юни два казана не са били достатъчно за многото желаещи. Плановете му са този юни да свари четири с около 330 л чорба за 1000 души. А опиталите супата казват, че е прекрасна - с всички видове черноморска риба и малко рагу от сьомга за плътен бульон“.

 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови