Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България се представя на туристическото изложение в Киев

България се представя на туристическото изложение в Киев

От днес до 31 март 2017 г. България ще участва на международното туристическо изложение UITT в Киев, Украйна. Страната ни се представя с национален щанд с увеличена площ от 100 кв.м. Освен Министерство на туризма, като основен организатор на българския щанд, участие ще вземат девет туроператори и туристически агенции и община Варна.

Анимационната програма ще бъде разделена на три части: българска шевица и бродерия, дегустация на български сладка, като професионален сладкар ще демонстрира на живо как те могат да се използват за украса на торти и други продукти. Момиче в народна носия ще плете на място и ще подарява на посетителите традиционните мартенички. Предвидена е и танцова група от 5 участника, която ще изпълнява традиционни български танци. Гостите ще бъдат посрещани с българска погача/сол, чубрица и мед/. На щанда ще се правят презентации на български вина от сомелиер на руски език и дегустации на традиционни български специалитети – баница, сирене, луканка, мед и др.

Украйна е генериращ пазар за България, като за периода януари – декември 2016 г. броят на туристите е бил 265 712 души, което е ръст от 10% спрямо същия период през 2015 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.