Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Туроператори за новия сезон: Очакваме ръст между 10 и 15 процента

Туроператори за новия сезон: Очакваме ръст между 10 и 15 процентаснимка: bnr.bg

Заради нискотарифните авиокомпании, които предложиха изключително изгодна цена на самолетните билети, около 170 хиляди чужденци са избрали да посетят София и България в празничните дни. Това обясни в предаването "12+4" Свидна Динева от Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори.

От чужденците в голямата си част са индивидуално организирали се хора.   Улиците на София бяха пълни с млади хора от Испания Италия, Чехия,   Словения, Полша.

За Великден най-много българи са избрали да почиват в съседните християнски страни като Гърция, Сърбия и Македония, а сънародниците ни, избралите да останат у нас, са предпочели светите места и възрожденските градове, допълни Динева.

Ще има ръст на туристите в предстоящия летен сезон, прогнозира Динева. Всички сме в очакване на един по-добър сезон с ръст между 10 и 15   процента. От Германия Чехия, Полша и Словения има вече сериозен ръст на резервациите   по морските ни курорти. Повишено търсене има и от Испания и Италия, добави Свидна Динева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.