Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Разпънаха чадърите, цените - от 5 до 10 лева

Разпънаха чадърите, цените - от 5 до 10 леваснимка: nova.bg

Броени дни до старта на сезона по морето. Плажният сезон във Варна ще бъде открит на 20 май, а големите плажове в Бургаско ще посрещнат първите си туристи на 1 юни.

Средните цени се движат между 5 и 10 лева за чадър и толкова за шезлонг. По-скъпо може да ни излезе сянката, ако предпочетем комфорта на шатра или хамаци – около 120-130 лева. А на някои плажове и тази година се очакват космически цени на сянката, но с конкретна цел – да имат затворен тип плаж и ВИП обслужване.

Във Варна чадър+шезлонг ще струват 10 лева. В Дюни за сянка ще плащаме 8 лева – с лев по-малко от миналото лято. В Несебър чадърът и шезлонгът също ще ни струват по-малко – по 8 лева, вместо по 10, както беше миналата година. Така ще бъдат цените и на северния плаж в „Слънчев бряг”. На къмпинг „Оазис”, който беше проверяван през последните дни, също ще плащаме по-евтино – 6 лева – с 4 лева по-малко от лято 2016.  Най-атрактивните цени идват от къмпинг „Нестинарка”. Там концесионерът дава цена за шезлонг – 36 стотинки. Толкова и за чадър. Сред по-скъпите плажове са „Божурец” – Топола, „Ривиера”, „Вая”. Там сянката ще ни струва между 20 и 30 лева.

За голяма част от плажовете на юг все още няма избран концесионер и цените на шезлонгите и чадърите по ивиците не са ясни.

Според данните на Министерството на туризма 103 плажа все още са без стопани – за тях рискът да останат без спасители е огромен. Сред тях има и доста посещавани като плажовете в Бургас, Поморие, Кранево, Балчик и къмпинг „Юг”. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники