Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Водим разговори за намаляване цените на плажните принадлежности

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Водим разговори със стопаните на плажовете за намаляване цените на шезлонги и чадъри там, където те са високи и могат да не привлекат туристи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за сутрешния блок на Бтв „Тази сутрин“.

Тя даде пример с плаж „Бургас-север“, с чийто наемател вече е преговаряно и новите цени ще бъдат 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг. За този плаж документите са изрядни и съгласно закона има 14-дневен срок за предаването му, което ще стане до 1-2 дни, подчерта Николина Ангелкова.

Тя прогнозира между 7 и 10 процента ръст на туристите това лято.  По най-оживените курорти ще има специални патрули през цялото денонощие, които ще изпълняват функциите на туристическа полиция, включително и на територията на плажовете. Ще се движат и велопатрули.

Ще бъдат командировани общо 976 полицаи на Българското Черноморие за целия сезон, стана ясно от думите на министъра. Голяма част от тях ще са концентрирани в Слънчев бряг. За района на Бургас, Варна и Добрич те ще са съответно 785, 141 и 50. За сравнение през лятото на 2016 г. командированите служители на реда са били 896, а през 2015 - 528. За спокойствието на посетителите са инсталирани на много места и видеокамери. Поискали сме от концесионерите плажовете да бъдат също и осветени, подчерта министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники