Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Николина Ангелкова: Като министерство ще продължим да участваме във всеки един форум, свързан с насърчаване на българо-руските отношения

Министър Николина Ангелкова: Като министерство ще продължим да участваме във всеки един форум, свързан с насърчаване на българо-руските отношенияснимка: chernomore.bg

Министерството на туризма ще продължи да участва във всеки един форум, свързан с насърчаване на българо-руските отношения. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на форум на побратимените български и руски градове, който се провежда в курорта Златни пясъци край Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

Тя добави, че предстои да бъде обсъдена съвместна кръгла маса по въпросите, свързани с туризма, както и журналистически експедиентски турове, отново с участието на руски журналисти и представители на руски туроператори, които да могат да се убедят сами за богатството, което има нашата страна.

„Голяма част от руските туристи, които посещават България, идват за летен туризъм. Но заедно с маршрутите, които сме начертали за българските крепости по Черноморието – един от нашите културно-исторически маршрути и миналата година стартирахме неговото промотиране, виждаме, че когато сме стартирали тази кампания, посещението на тези туристически атракции се увеличава между 10 и 30 процента. Можем да развиваме тези маршрути и да постигнем една от най-големите цели – превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация“, заяви министърът.

Николина Ангелкова отбеляза, че освен зимен и летен туризъм, страната ни може да развива всеки вид туризъм – културно-исторически, балнео, спа, винен, гурме, еко, приключенски, голф туризъм.

Николина Ангелкова каза още, че на днешния форум има представител на 14 руски града и 12 български общини, като предстои подписване на два меморандума за побратимяване. „Това е важно за туризма. Независимо че министерството е младо, туризмът в България заема основно място в нашата икономика и формира повече от 14 процента от БВП “, каза Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники