Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Според екоминистъра морето става по-чисто с всяка година

Нено Димовснимка: btvnovinite.bgНено Димов

Тази година водата в морето трябва да е по-чиста в сравнение с миналата. Следващата година пък би трябвало да е още по-чиста. Това заяви министърът на екологията Нено Димов пред Би Ти Ви. По думите му с откриването на нови и разширяването на стари пречиствателни станции качеството на водата в Черно море ставало все по-добро.

Той даде за пример станциите в Лозенец и Златни пясъци, както и решението отпадъчните води на курорта Св. Константин и Елена да се пренасочат към Варна. Новата пречиствателна станция за Несебър и Слънчев бряг била предвидена така, че да работи при максимален капацитет на заетост от туристи. Димов уточни, че в края на летния сезон ще започне строежът на пречиствателната станция в Айтос.

Според него страната трябва да се развива ски туризма в Пирин, Рила и Витоша, но това ще става с диалог с екологичните организации. Той добави, че изготвените планове за управление на територията на националните паркове показват къде може да се реализира ски туризма, но да бъде направен така, че да не пострада природата. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.