Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Десет скулптора ще ваят пясъчни фигури на брега на Дунав

Десет скулптора ще ваят пясъчни фигури на брега на Дунав

Международен фестивал на пясъчни скулптури „Ruse Sand Fest-2017“ ще се състои от 23 юни тази година на кея в Русе в пространството пред Понтон № 9. 10 именити скулптори от три континента ще творят на тема „Световни изобретения и иновации“ по време на събитието, което  технически започна с подготовка на кея още на 12 юни. За посетители официалното откриване на ансамбъла от пясъчни скулптури ще бъде на 30 юни 2017 г.

Темата на фестивала е свързана с историческото развитие на Русе и стратегическата цел до 2025 г. той да се утвърди като град на знанието и иновациите, предвидена в Иновационната стратегия за интелигентен растеж, която стартира през 2017.

В подготвителния етап на фестивала асистенти на скулпторите по специална технология ще изграждат от 700 тона пясък 10 триметрови пирамиди за оформяне. Творците ще започнат своята работа на 23 юни на брега на река Дунав и в рамките на седмица ще изваят различни изобретения, които са променили света през годините.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.