Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова откри сезон Лято 2017 в Слънчев бряг

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Най-големият морски курортен комплекс на България предлага изключително разнообразие от туристически и съпътстващи услуги. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на церемонията за официалното откриване на Лято 2017 в Слънчев бряг.

Тя припомни, че за цялата 2016 г. пренощувалите лица в местата за настаняване с над 10 легла в комплекса са били повече от 789 хил., което е над 20% ръст спрямо предходната година. Реализирани са над 5 млн. нощувки (22% увеличение), а приходите от тях са над 266 млн. лв. и също 22% скок нагоре.    

Приключва един много интензивен подготвителен период за активния сезон, в който освен администрацията участваха бизнесът, местната власт, контролните органи и всички заинтересовани партньори, каза още Ангелкова и допълни, че от всички заедно зависи реализацията на едно ползотворно лято, което дава положителни прогнози.

Към началото на сезона общият брой планирани полети на летища Варна и Бургас за периода юни-септември 2017 г. вече надхвърля с 8% броя на изпълнените полети през същия интервал на 2016 г. Очакваме отново силно присъствие на туристи от Германия, Полша, Великобритания, Украйна, Чехия, Франция, скандинавските страни, Русия и др., подчерта министърът.

Тя припомни, че летният туризъм заема основен дял в отрасъла и от следващите няколко месеца зависи да изпратим отлична година с приблизителен ръст към момента от 7 до 10% спрямо рекордната 2016-а. По думите й качеството на услугите и сигурността на туристите са над всичко, защото в противен случай губят конкурентоспособността и имиджът на България. Искам да подчертая отново, че можете да разчитате на пълната ни подкрепа. Полагаме максимални усилия да бъде актуализирана нормативната база, да се намали административната тежест и да се преодолее трайно недостигът на персонал.

Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който нарушава закона. Независимо дали става въпрос за преместваеми обекти, неизпълнени договорни отношения или други нарушения. Законите в страната трябва да се спазват от всички – и българи, и чужденци, и домакини и гости, обобщи Николина Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.