Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Алея на световните изобретения от пясък се появи на кея в Русе

Алея на световните изобретения от пясък се появи на кея в Русеснимка: bnr.bg

Алея на световните изобретения и иновации, сътворени от пясък, бе изградена на кея в Русе. Тя представя творбите на 10 скулптори от осем страни, които в продължение на седмица работиха по темата, предава кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Официалното откриване на алеята, която е финал на третото издание на Международния фестивал "Ruse sand Fest" 2017, ще бъде тази вечер и е посветено на днешния Международен ден на река Дунав.

10-те фигури, високи по 3 метра, са изработени от 700 тона пясък. Някои от произведенията са доста конкретни, други пък залагат на абстракцията. Рейчъл Стъбс от Великобритания е нарекла творбата си „Търсенето на Левитан“ и показва компас, а украинката Маргерита Теллалим представя микроскопа под името „Невидимият свят на Льовенхук“. Българинът Огнян Читаков е избрал телефона в „Общуването на Бел“, докато италианецът Леонардо Уголини прави колело под названието „Движение на времето“.

Мариел Хийселс от Холандия е решила да надникне в мозъка на изобретателя и какво се случва с него, докато създава нещо ново. Фергюс Мулвани от Ирландия е автор на „Математиката – езикът на природата“, а Бобисан Атисо от Того е влюбен в музиката и е нарекъл работата си „Вселената пулсира с честотата на Моцарт“. Руслан Коровков от Русия е направил „Сънят на Менделеев“, а Ирина Тафлевская от Украйна смята писмеността за най-важното изобретение. „Интернет в материален пясъчен образ“ е абстрактната творба на Светлозар Лисичков.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.